My Best Test Friends =)

06 July 2010

01-07-2010 - I got my "B" =)

Mood : HAPPY

Bermulenya 1.7.2010 aku telah pun memiliki aset ke 2 iaitu Sebuah Kereta VIVA.skrg ni bermula lah lg sekali tanggungjawab utk membayar bulanan aset tu setelah hampir 3 thun aku xde membayar ape2 selepas motor aku habis di bayar last tahun 2006.so bermula ujung bulan ni aku kene lah menyelesaikan byrn2 yg patut dulu selebihnye baru blh enjoy.
uwaa..tp aku rase bln pertama ni mcm sesak skit lah sbb kene servis kete awal almaklum lah dpt kete ari rabu pastu aku bwk blk kg terus jumaat tu sbb nak bg suprise present kepada ayah aku sempena hari Bapa dulu.hahaha..utk makluman Abg ipar & kakak aku telah menghadiahkan salah sebuah dr kete diaorg kepada ayah aku disebabkan ayah aku xde transport kat umah kiteorg bimbang nnt terjadi papehal kat diaorg susah nak pegi hospital lgpun ayah aku ade lelah, aritu adik aku citer ayah aku lelah tgh mlm, mule2 aik aku nak kol kakak aku yg duk kat tmn mentiga tu mntk antarkan or antar kete pastu ayah aku pegi sendiri tp xpasal2 adik aku kene marah oleh ayah aku, ayh aku jenis lain skit, dia xnak nyusahkan diaorg dtg lewat2 mlm ke rumah, last2 dia pegi naik moto je ke hsptl utk sedut oksigen.lepas drpd tu kakak aku pun berhasrat nak kasi slh 1 kete dia n dia pun suruh sama ada aku dan adik aku utk ambik kete. mule2 adik aku nak ambik tp x lepas full loan sbb dia masih lg muda x lepas nak ambik still kene gune gerento, pastu aku try lak name aku alhamdulillah bank meluluskan loan aku.
and aku pun dpt lah memilikinya...


my "B" = BKV 3863 (no thun kelahiranku 86 dan di apit oleh no 3.)huhuhuhuhu
Gambar ni di google sahaja bkn gmbr real kete aku tp same aje, ni lah viva standard yg aku beli.


Ni lah kereta yg Ayah aku dapat....thanks to my sister & BIL sbb dah kasi abah kereta..bayaran bulanan seme ditanggung oleh kakak & BIL aku.abah cume pakai dan isi minyak jer...
(org didepan tu abaikan yer.)huhuhu


dan aku masih ingat lagi kate2 ni...
"Biarlah kite bersusah payah dahulu utk menyenangkan IBU BAPA kite sbb Tanpa diaorg sape lah kite..duit, harta benda dan lain2 blh di cari semula tp ibu bapa tiada gantinya.Jgn apabila diaorg sudah tiada nnt baru kite menyesal"........



3 comments:

  1. wah terharunyer....xpe..thun ni bagi ayah kereta..tahun depan bagi ayah cucu..mana nak tau klu murah rezeki...sejuk perut ibu yg mengandungkan korang...

    ReplyDelete
  2. hihihi..insyaallah thun depan dpt lah gelaran atuk ngan nenek tu.

    ReplyDelete
  3. huhu btul tu...tabik springggg

    ReplyDelete